M.E.

M.E., Kronisk utmattelsessyndrom. 

Sommeren 2007 fikk jeg kyssesyken. For første gang gikk livet nedover- og jeg gikk bare i sjette klasse. Følte meg usynlig hele det året, ingen merket at jeg var borte. Det var plutselig ikke så gøy å dra på skolen lenger. I syvende ble jeg frisk, og akkurat da jeg fikk igjen kontaken med klassen, skulle vi skilles fordi vi begynte på ungdomskolen. 

Det begynte høsten i niende, 2010. Slappheten og trøttheten økte i takt med fraværet på skolen. Mamma og pappa skjønte at noe var galt så vi dro på sykehuset. De utredet meg, og fant ut at jeg hadde hatt kyssesyken for andre gang, men de fant ikke noe i kroppen . Jeg fikk diagnosen ME. Jeg husker ikke så mye fra den perioden, som om alt er tåkete. Jeg bare sov og sov. Men kyssesyken i 6.klasse hadde satt sine spor, og jeg var livredd for å bli usynlig og glemt. Så jeg prøvde å dra på skolen hver dag. Etter skolen sov jeg, og det ble gjerne resten av dagen. Jeg kunne våkne rundt elleve, og hele familien hadde spist middag, uten meg. Jeg fikk en tristhet inni meg, dagene gikk og jeg hadde verken kontroll over kroppen eller tiden min. Men det verste var utmattelsen. Ofte kunne jeg sitte i sofaen med åpen munn, bare fordi jeg ikke orket å lukke den. Å pusse tennene kunne bli det vanskligste i verden, og å gå opp til annen etasje føltes som Galdhøpiggen. Det var helt forferdelig. 


Januar 2011

Når du har ME er det ikke bare trøtthet og utmattelse som følger med, men du får gjerne endel andre ting, som feks; søvnforstyrrelser, svekket hukommelse og konsentrasjon, svimmelhet og mer. I tillegg til det psykiske. Jeg ble ganske deprimert, og er det av og til fortsatt. Jeg sluttet å ha folk på besøk, for jeg ble så dårlig av det. Jeg sluttet å gjøre lekser, sluttet å ha gym, sluttet å øve til prøver. Det gikk ikke. Så kom sommeren, og jeg greide ikke å sove om nettene og fikk til slutt sovemedisin. 


Juli 2011

I tiende klasse gikk det heller ikke så bra. Jeg kom meg på skolen nesten hver dag, og presset meg selv utrolig hardt. Sov i alle timene, sov etter skolen, men jeg gjorde ihvertfall en innsats. Jeg greide å ha tentamen og eksamen i matte. Men alt som kalles fantasi i forhold til norskstiler var like borte som sjangerkjennetegn. Jeg sluttet å få karakter i fag. Livet var helt dritt. 


September 2011


April 2012


Mai 2012

Nå skal jeg begynne på videregående, og jeg gruer meg sinnsykt. Jeg gjøre lekser, være med på prøver, og sikkert gå første året om igjen. Kanskje flere ganger. Kanskje jeg går i første når resten går i tredje. Og det er ikke engang fordi jeg er lat.
 Dritt-M.E.

Juli 2012

Skrevet 23.07.12


HER kan du lese om ME (skrevet av Ida Holm)

HER kan du lese om kyssesyken (Nettdoktor)

6 kommentarer

meblogg

08.06.2012 kl.15:46

Når kommer det?

Karin Pedersen

22.07.2012 kl.23:44

jeg vil gjerne lese om M.E! venter på at du skriver her :) og forresten, designet du har nå er rått!

Filippa CH

25.07.2012 kl.18:05

K A R I N P E D E R S E N: Nå har jeg lagt ut innlegget :-) Tusen takk! :-D

Juliane Egestad

17.08.2012 kl.15:45

Utrolig bra skrevet! :-) kjenner meg igjen..

Filippa CH

17.08.2012 kl.22:29

Juliane Egestad: Tusen takk! Så leit at du kjenner deg igjen! Har du ME?

Juliane Egestad

19.08.2012 kl.14:29

SV; Er på bedringens vei men har slitt med det i 4-5 år nå..

Skriv en ny kommentar

Filippa CH
Filippa CH

19, Ålesund

Hei og velkommen til min blogg! Her blogger jeg mest om min lidenskap for mote, men også mye om hverdagen min med ME, kronisk utmattelsessyndrom. Enjoy!

hits