Filippa og M.E.

Dette med ME er litt vanskelig for meg. Jeg sovner som oftest ikke før kl 3, som resulterer i trøtthet på skolen. Jeg blir utslitt av å gå en tur. Og blir smådeprimert av de to andre punktene. Jeg griner meg inn i søvn flere ganger, gråter hver gang jeg vil, men ikke orker. Hvorfor kan ikke jeg gå på fotball? Håndball? Tennis? Dette er urettferdig, utrolig urettferdig.

Det er hardt å komme seg på skolen, men jeg gjør det på grunn av Maria, Oda og Martine, på grunn av karakterene, på grunn av "han". Men den aller største grunnen til at jeg drar på skolen, er at jeg er redd for å bli usynlig for resten av klassen. At de glemmer at jeg går der, at det blir som da jeg hadde kyssesyken. Det er en av de tingene jeg er mest redd for i livet. Jeg er redd for å bli usynlig.

Folk forstår ikke ME, hvorfor det kan være vanskelig å snakke, pusse tennene, kle av/på seg, og endel vil ikke forstå om jeg forklarer heller. Jeg sitter ikke i rullestol, jeg har ikke gips, så da kan jeg umulig være dårlig?
Jeg har lyst å legge meg ned og aldri våkne igjen. Jeg er lei.

MEN det finnes gode dager også, dager jeg drar på skolen, drar på moa etterpå, har det gøy. Dager jeg orker. Men som oftest hvis jeg gjør noe gøy, drar hjem til en venninne, og vi går ut en tur, da må jeg betale for dette. Hytteturer, skidager, leke i snøen, er noen få ting jeg må betale for ved å ligge opptil flere dager utslitt.

Jeg kan ofte framstille meg selv som hyper, med mye overskudd (tror jeg) og det gjør jeg fordi jeg hater å vise at jeg er sliten. Jeg vil ikke bli omtalt som "ho som alltid e sjuk og sliten". Jeg vil beskrives som "glad, med mye liv i seg" for det er sånn jeg egentlig er. Jeg følte jeg måtte dele dette en plass, aner ikke hvem som leser bloggen, og om det er noen som skulle hatt betydning av å lese det, men følte et behov for å skrive det.
Takk for meg.

Hva synes du? Kjenner du noen med ME?

2 kommentarer

martine

14.09.2011 kl.06:46

uff stakkar <3
Kjenner meg utrolig mye igjen det du skrev her!

Skriv en ny kommentar

Filippa CH
Filippa CH

19, Ålesund

Hei og velkommen til min blogg! Her blogger jeg mest om min lidenskap for mote, men også mye om hverdagen min med ME, kronisk utmattelsessyndrom. Enjoy!

hits