mai 2011

M.E.

M.E., Kronisk utmattelsessyndrom. 

Sommeren 2007 fikk jeg kyssesyken. For første gang gikk livet nedover- og jeg gikk bare i sjette klasse. Følte meg usynlig hele det året, ingen merket at jeg var borte. Det var plutselig ikke så gøy å dra på skolen lenger. I syvende ble jeg frisk, og akkurat da jeg fikk igjen kontaken med klassen, skulle vi skilles fordi vi begynte på ungdomskolen. 

Det begynte høsten i niende, 2010. Slappheten og trøttheten økte i takt med fraværet på skolen. Mamma og pappa skjønte at noe var galt så vi dro på sykehuset. De utredet meg, og fant ut at jeg hadde hatt kyssesyken for andre gang, men de fant ikke noe i kroppen . Jeg fikk diagnosen ME. Jeg husker ikke så mye fra den perioden, som om alt er tåkete. Jeg bare sov og sov. Men kyssesyken i 6.klasse hadde satt sine spor, og jeg var livredd for å bli usynlig og glemt. Så jeg prøvde å dra på skolen hver dag. Etter skolen sov jeg, og det ble gjerne resten av dagen. Jeg kunne våkne rundt elleve, og hele familien hadde spist middag, uten meg. Jeg fikk en tristhet inni meg, dagene gikk og jeg hadde verken kontroll over kroppen eller tiden min. Men det verste var utmattelsen. Ofte kunne jeg sitte i sofaen med åpen munn, bare fordi jeg ikke orket å lukke den. Å pusse tennene kunne bli det vanskligste i verden, og å gå opp til annen etasje føltes som Galdhøpiggen. Det var helt forferdelig. 


Januar 2011

Når du har ME er det ikke bare trøtthet og utmattelse som følger med, men du får gjerne endel andre ting, som feks; søvnforstyrrelser, svekket hukommelse og konsentrasjon, svimmelhet og mer. I tillegg til det psykiske. Jeg ble ganske deprimert, og er det av og til fortsatt. Jeg sluttet å ha folk på besøk, for jeg ble så dårlig av det. Jeg sluttet å gjøre lekser, sluttet å ha gym, sluttet å øve til prøver. Det gikk ikke. Så kom sommeren, og jeg greide ikke å sove om nettene og fikk til slutt sovemedisin. 


Juli 2011

I tiende klasse gikk det heller ikke så bra. Jeg kom meg på skolen nesten hver dag, og presset meg selv utrolig hardt. Sov i alle timene, sov etter skolen, men jeg gjorde ihvertfall en innsats. Jeg greide å ha tentamen og eksamen i matte. Men alt som kalles fantasi i forhold til norskstiler var like borte som sjangerkjennetegn. Jeg sluttet å få karakter i fag. Livet var helt dritt. 


September 2011


April 2012


Mai 2012

Nå skal jeg begynne på videregående, og jeg gruer meg sinnsykt. Jeg gjøre lekser, være med på prøver, og sikkert gå første året om igjen. Kanskje flere ganger. Kanskje jeg går i første når resten går i tredje. Og det er ikke engang fordi jeg er lat.
 Dritt-M.E.

Juli 2012

Skrevet 23.07.12


HER kan du lese om ME (skrevet av Ida Holm)

HER kan du lese om kyssesyken (Nettdoktor)

Dør av varmen

Nå sitter jeg i stua og dør av varmen! Det er over 20 grader, tror jeg? I hvertfall skal jeg og lillesøs ha vannkrig nå straks. Lurer på hvem som kommer til å bli vååååt? 

Har forresten vært på moa idag, med Maria, Martine x2 og Oda! ♥ Maria og Oda hadde blåmandag, så vi andre dro dit etter skolen. Der kjøpte jeg en jumpsuit og en blomsterklemme. 


playsuit 199,-


Vet ikke hva jeg gjorde på dette bildet, men det var det eneste bildet som ble bra av blomsten. Blomsterklemme 29,-?


Dette innlegget skulle postes for en stund siden, men jaja. Shit happens.

Gjort idag?

 

BTW: Leste gjennom innlegget jeg skrev igår, døde nesten.. Der har vi et fiint eksempel på at jeg har god konsentrasjonsevne.. hihi♥

Film og outfit

Hei! Nå sitter jeg og ser på film, Vantage Point, og drikker cola♥ Den er skikklig spennende! Idag har jeg vært på sann kaffebesøksting som folk har etter konfen.

OUTFIT

sorry for dårlig bilde, men tok det sånn kjapt med telefonen :p

Cardigan - Bikbok
Bukse - Only
Singlet - Bikbok
Singlet (under) - Gina Tricot  

Men nå må jeg se på filmen, snakkes!

Konfirmasjon :)

Idag var jeg i konfirmasjon til Maria♥ Jeg hadde med meg kameraet, men tok igrunn ikke så mange bilder, og nå orker jeg heller ikke legge de inn på pc'n. Er såsykt trøtt, men holder meg våken i hvertfall fem minutter til for å gi dere et innlegg å lese. Ehehe. Nå avslutter jeg. Må sove. Må sove. Må s.. zzzz

Bildeer
alle utenom det nederste er redigert litt i kontrast :-p 

uff, kjeder meeeeg...

Nisse

I dag fikk jeg vite at jeg lignet på en nisse... 

Men, nå har jeg besøk av Oda! :D Og vi lager overraskelse  til Maria siden hun skal konfirmere seg i morgen. 


På konfen til Oda ♥


Et kjapt innlegg, før vi MÅ bli ferdig og dra foooort for å kjøpe fundation, hvis vi rekker og så skal vi på Charge (ungdomskveld) med Martine R! :)

Gjort i dag?

/Filippa

BLOGG!

Nå har jeg bestemt meg for å begynne å blogge igjen! Så nå skal jeg (prøve) å holde denne bloggen oppdatert :p

Jeg må inrømme at jeg har savnet det, jeg tar ofte bilde av ting jeg har kjøpt og det jeg har på meg osv, men så tenker jeg "Åja, jeg har jo slutta å blogge liksom"... Ja, da tror jeg det blir en del blogging på meg framover ;)

MEN, i det siste har jeg vært inn og ut av sykehus med maaange forskjellige prøver, fordi jeg har mest sannsynlig ME, eller den derre borrelia bakterien, eller hva den heter. Etter skolen sover jeg, som oftest resten av dagen, fordi jeg blir så sliten at jeg ikke orker å gjøre noe annet, så det er ikke helt min feil om det ikke kommer mange innlegg pr dag ;p


Forresten tatt av strengen, til de som ikke visste det.

(Jeg vet forresten at halsen min så rar ut på bildet..)

/Filippa 

EDIT: Det er ikke borrelia, men nå er det kanskje noe galt med nyren min... er lei av å være syk

Filippa CH
Filippa CH

19, Ålesund

Hei og velkommen til min blogg! Her blogger jeg mest om min lidenskap for mote, men også mye om hverdagen min med ME, kronisk utmattelsessyndrom. Enjoy!

hits