mai 2012

A smile can hide a whole person.

Lyset treffer henne, det skinner gjennom den lille sprekken mellom vinduet og gardinen. Kulden tar tak i kroppen hennes. Dynen ligger i den andre enden av sengen. Det lille lyset som treffer henne varmer henne litt. Hun kan høre mennesker snakke og styre, de jobber. Hun kan høre barn, barn som smeller bena i sklia, så det lager en tordenlyd, de skriker, de ler. Hun kan føle hodet anstrenge seg mer og mer, for hvert minutt hun lander på jorden, etter turen til drømmeland. Det verker, som om noe holder henne igjen i sengen, det er så vondt. Foreldrene hennes vekker henne stadig vekk, de minner henne på om hvor mye klokken er. Hun føler seg presset. Hun prøver å sette seg opp, sakte. Musklene strammer seg i ryggen, hun må bruke armene for å komme seg helt opp, det verker.


Skuffelse er ordet hun føler, når hennes far sier til hennes bror Du er så flink, som legger deg tidlig og står opp i riktig tid. Var det meningen at han sa det litt ekstra høyt, i det broren skulle gå til skolen, mens hun lå med sterke smerter, en etasje over, i sengen sin. Var det meningen, meningen at hun skulle føle presset om å glemme tankene og smertene som gjorde kvelden og natten til søvnløs. Var det meningen at hun skulle føle presset for å glemme den intense smerten i hodet og kroppen som verker og er så altfor svak der hun ligger. Hun føler seg ensom, som om hun sitter i et rom fylt av mennesker, men samtidig så tomt. Jeg vet han ikke mener det vondt, for han elsker meg og resten av familien over alt på jord.

Hvordan føler du deg i dag, er setningen hun hører hver dag, av sine nærmeste. Bra, greit, fint, er ordene de får til svar. Det er ord fylt av løgn og press. Noen dager sier hun det som det er Jeg har vondt i hodet og er sliten. Hun sier det på en overlegen måte, som om hun ikke vil gå mer inn på det. Du skal ikke få prøvd å gjøre noen lekser i dag da.. men bare hvis du orker da, er noen av svarene hun får. Hun smiler og snur seg rundt, vekk fra personen. Hun kan føle tårene presse på, men den kontrollerte personene tar over henne. Hun klarer ikke slippe det løs, hun orker ikke forklare. Forklare alt det vonde, ingen vil forstå det sånn hun mener det uansett. Alt blir mistolket.


Det ringer på døren, det er en skjærende lyd for ørene hennes. Hun tvinger seg opp av sofaen, mens hun setter på smilet, som får alle til å tvile på om at hun faktisk er syk. Hun kan se personene hun er så glad i stå utenfor. De smiler mot henne, de er som en gjeng med lykketroll, hun kan ikke annet enn å fnise. Blir du med ut ? kan vi komme inn, er spørsmålene som gnager i det de kommer ut av munnene deres. Hun tenker, lenge, helt til setninger som Jeg er så sliten ? Orker ikke i dag, kommer ut av munnen hennes. Hun kan se ansiktene deres skifte uttrykk, de er fylt av oppgitthet og skuffelse. Men vi er jo også slitne ? Bare en liten stund da, får hun til svar. Kroppen og hjernen kjemper i mot, men hun kan ikke annet enn å si Okei, men kan ikke så lenge.Tiden går så fort, mens de snakker om alt mellom himmel og jord, mens de tuller med hverandre, mens de nyter hverandres selskap. Flere timer har gått, det var ikke det hun hadde planlagt. De spør ofte Hvorfor er du ute når du ikke har vært på skolen, hun orker ikke, hun orker bare ikke forklare det nok en gang. Nå må jeg gå inn, er så sliten, er som regel setningen hun sier, når hun får tvunget den ut av munnen. Hvorfor, du virker jo helt frisk, svarer de. Hun kan føle et sinne treffe henne. Kan de ikke bare forstå, forstå at hun har lært seg å leve med sykdommen en liten stund, helt til det blir for tungt å bære. Kan de ikke bare forstå at sminke og en usynlig maske kan skjule ufattelig mye. Men det er ikke lett å forstå sånne ting, det vet jeg godt selv. I det hun går, kan hu se skuffelsen i øynene deres, hun kan kjenne hjerte rive.


Det er ikke mange som vet at denne jenta kjemper hver eneste dag for å komme seg på skolen, hun før var lei av. Det er ikke mange som vet at denne jenta pakker sekken i god tid, kvelden før, i håp om å komme seg på skolen neste dag. Det er ikke mange som vet at denne jenta finner frem klær hun skal ha på seg neste dag, så hun kanskje får litt mer krefter og søvn. Det er ikke mange som vet at denne jenta nå har skrekk for vann med noe i, bare på grunn av alt hun har måttet drikke for å få unyttige resultater. Det er ikke mange som vet at denne jenta føler at hun skuffer alle, når hun ikke gjør det hun egentlig skulle ha gjort, hvis hun ikke hadde vært syk. Det er ikke mange som vet at denne jenta legger seg med håp om at morgendagen kanskje blir litt mer som før. Det er ikke mange som vet at denne jenta kjemper seg gjennom hver eneste dag, med tårer i øynene. Det er ikke mange som kan se at denne jenta er syk, veldig syk.


Små oppturer og store nedturer, hun har ikke krefter til mer, hun har truffet det svarte hullet, på de mørkeste kveldene.


Denne jenta er meg, og jeg må klare det.

Denne teksten er desverre ikke skrevet av meg, men jeg tror ikke det finnes en annen tekst i verden som kan beskrive hvordan jeg har det, på en så bra måte. Så jeg fikk lov å kopiere den fra Rikke. Du finner innlegget her.

Starbucks bokeh

Hei. Dagen idag har vært bare dritt. Har sovet omtrent hele dagen. Lykke til inatt liksom.... Er overhodet ikke i form til å ta bilder av meg selv, så dere får heller se dette "Starbucks bildet" som jeg tok for noen uker siden.


Syns det var litt kult, hihi


Good night!

Stranden - outfit

Da stikker jeg på stranda med Nina, snakkesss!


Topp, belte, cardigan H&M - Shorts BIKBOK - Veske CUBUS
 

Outfit; Lace shorts

Lillesøster har bursdag idag! 10år! Gratulerer sweetie♥

Nå er jeg hjemme med Oda. Senere skal vi sikkert småfeire Penni og se på Grand prix (eller Eurovision som det egentlig heter)! Synes Sverige var ganske bra i år, så heier mest på de, egentlig. Vil også å meddele dagens antrekk;


Shorts EBAY - Genser BIKBOK - Belte H&M - Veske, solbriller CUBUS

Skrev jo på bloggen for en stund siden at jeg hadde kjøpt en blondeshorts fra ebay, og igår kom pappa hjem med den. Den var ikke så stor og "løs" som det var gjort intrykk for, men jeg liker den likevel :-) Den kostet rundt 86kr til de som lurer.

Hva synes du om antrekket? Og shortsen? 

Wants Nelly


1. HER    2. HER    3. HER


4. HER    5. HER    6. HER

Ååh, det er så mye fint på nelly for tiden! Elsker alle kjolene ovenfor, og skulle gjerne kjøpt alle :-D

Noen du likte?

Outfit; skirt


Skjørt BIKBOK - Vest CARLINGS - Singlet, belte H&M

Her har dere dagens, beklager for dårlig kvalitet.. Nå skal jeg ut i sola, er kjempevarmt selvom klokka snart er åtte! Sykt! Men vi snakkes!

Hva synes du om antrekket?

Live from the beach

Herlighet, er så syyyyykt varmt!! Sitter nede ved vannkanten atm, sammen med Oda og Martine! Maria skulle også være med, men det gikk ikke likevel... :-(

Igår var jeg forresten på Emblemsanden sammen med mange folk. Det var mange som spilte volleyball, også grillet vi! Var kjempesliten da jeg kom hjem, så null blogg.


Igår

Snakkes når jeg kommer hjem :-)

Exam; done

Ferdig med matteeksamen!! Wiii! Var helt utslitt da jeg kom hjem, så sov på sofaen lenge. Nå har jeg spist pizza, drukket cola og skal straks hoppe i dusjen, snakkes :-)


Har du hatt/skal ha eksamen?

Attende mai - innkjøp

Hei dere! Beklager at jeg ikke blogget igår, men var skikkelig opptatt! Skulle møte mamma på Moa, og da jeg skulle gjøre meg klar og kle på meg, fant jeg ut at lillesøsteren min hadde klippet hull i buksa mi... Hun har en veldig lik bukse så hun trodde det var hennes... Men siden vi likevel skulle på moa, så fikk jeg kjøpt meg ei ny bukse, og en svart. Begge kostet 199kr :-)Kjøpte også noen sokker og sånn klesrull. Dere ser prisen på bildet :-)


Har omtrent sovet i hele dag, ikkje bra... Nå skal jeg snart hjem til mamma og øve på matte, siden jeg har eksamen på mandag... Ha en fin lørdag videre!

Gratulerer Norge!

Gratulerer med dagen Norge!

Har hatt en kjempefin dag, spist good mat! Har også sett på toget, og kjøpt lodd, som jeg vant i! Nå skal jeg bort til mamma og spise enda litt til, snakkes!

Eksamen, innkjøp, bilder, lol #funny

Hei dere! Ble visst ikke noe blogging igår, skjedde en del, så fikk ikke tid. Var på visning og sånt. Idag var jeg ikke på skolen, var så sykt sliten, og våknet med dritthodepine. 


zzzøt

Idag fikk vi vite hva vi kom opp i på eksamen, og siden jeg var syk så fikk jeg vite det av Oda og Maria. Kom opp i matte! :-D Også har jeg bestilt meg en sinnsykt fin shorts fra Ebay. Viser dere når den kommer, gledings! 

Hva har du gjort idag?

Dead and gone

Dagen idag har vært dritt. Våknet kjempetidlig, og gikk helt rundt meg selv. Hadde syke magesmerter og øynene bare svei og svei... Så jeg la meg, og sov resten av dagen. Lykke til i natt liksom. Uansett, pappa skjønte at jeg trengte noe for å gjøre alt bedre, så han dro og kjøpte biff til meg! Åh, #gottalovedad!!! 


Thumbs up for biff

Vi snakkes vel imorgen, nå skal jeg prøve å sov :-)

Unge Talenter

Hei dere! Fikk desverre ikke blogget igår. Etter skolen hentet jeg kameraet med mamma, og så dro jeg og pappa for å finne fjernutløser til kameraet, men fant ikke den som jeg leita etter. Da jeg kom hjem var så sliten, så jeg sov resten av dagen. Også våknet jeg og så på film. Sånn kort oppsummert :-)

Idag skal jeg og Martine til byen for å se Maria spille konsert på Unge Talenter! Hun spiller trommer, og er utrolig flink!! Parken Kulturhus kl6, alle i ålesund- be there, neida, no tvang liksm

Sto opp for en time siden liksom. Neida. jo

Tar med meg kamera, så kan sikkert legge ut bilder. Hvis jeg i det hele tatt tar noen :-)) Saknkse Snakkes

Nytt design!

Finally!

BEFORE:


AFTER:

Det er så sinnsykt deilig med nytt design! Har brukt litt tid på det, så håper jeg ikke blir altfor fort lei. Det er noen få små ting som jeg skal fikse, men det kommer litt etter. Headeren er også midlertidig, tror jeg!

Syns? :-D

Babysitter#2

Hei! I går kveld la jeg meg med en spesiell frisyre, og idag hadde jeg krøller. Men hadde faila litt bak på hodet, så børstet de ut til bølger. Hadde serriøst korketrekkere da jeg våknet! Anyways, i kveld skal jeg passe søstern, så da får jeg sikkert lagt ut noen innlegg, eller så fortsetter jeg på designet :-)

Snakkes!

Inspirasjon - fashion

Åååh, love it

Klassebilde

Hei dere! Sen blgging- gotta love it. Vell, nå sitter jeg i stua og blogger. Dagen er nesten forbi og jeg har ikke fått gjort noe av betydning. Etter skolen, så skulle jeg gjennom moa for å komme til pappa, og da gikk jeg en omvei opp med bikbok, og der var det salg, og der var det en litt fin genser og den måtte jeg ha. Så jeg.. kjøpte den. 80kr


Den er egentlig litt rar, pga armene er sånn annet stoff.. 

På skolen idag tok vi klassebilder, og jeg var skikkelig slapp i dag tidlig, så orket ikke stå opp.. Men jeg kom meg til slutt opp, og da kom jeg akkurat sånn at jeg ikke rakk gruppebildet. Men tok bilder alene, så nå skal hun redigere meg inn :-):-)

Ja, mer er det egentlig ikke å si, så da avslutter jeg innlegget med god natt! selv om jeg ikke skal legge meg helt enda. God natt!

Hva har du gjort idag? Og bruker klassen din å ta klassebilder?

Dear John

Denne helgen har gått så fort, plutselig er det søndag? På fredagen dro jeg og Oda og kjøpte strømpebukse, eller, jeg kjøpte ingenting da. Var i bursdag til en i klassen igår, var kjempegøy. Midt i alt dette har blogg.no vært nede og jeg har ikke hatt tid, hehe.
Frukost


Dette innlegget skulle postes tidligere idag, men blogsoft klikket igjen. Nå skal jeg og Oda se Dear John. Fantastisk film! 

YEAH!!

Hva har dere gjort i helgen?

Designtalk

Hei dere! Idag fikk jeg sove litt lenger, siden jeg skulle til sykehuset. Etterpå dro jeg på skolen, og resten av dagen har jeg egentlig ikke gjort noe nyttig, utenom å lage et nytt bloggdesign. Er sykt skeptisk, det skal så mye til før jeg blir fornøyd... 

Hva tror dere?


Hilsær

Et bilde, tre redigeringer

Hei dere! Siden jeg kom hjem fra skolen har igrunn ikke gjort noe, utenom å lese all over blogg.no om fineværet og alle sommeroutfitsene... Skulle gjerne lagt ut outfit jeg og, men sølte på buksa mi, så nå er den til vask og jeg sitter i joggebukse :-)

Anyways, tok noen bilder i photobooth isted, og redigerte de forskjellig.  
1.

2.3.


Btw, på det bildet til venstre så setter jeg håret i en hestehale, bare sånn at dere ikke tror jeg leker modell liksom

1, 2 eller 3?

Filippa CH
Filippa CH

19, Ålesund

Hei og velkommen til min blogg! Her blogger jeg mest om min lidenskap for mote, men også mye om hverdagen min med ME, kronisk utmattelsessyndrom. Enjoy!

hits